Wat zijn workflows?

Een workflow is een standaard takenlijst. Merk je dat je bijvoorbeeld voor iedere nieuwsbrief dezelfde taken aanmaakt? Dan maak je gemakkelijk een workflow aan. Scheelt je iedere keer de losse taken toevoegen.

Workflows maken

Voor het aanmaken van nieuwe workflows heb je beheerdersrechten nodig. Ben je zelf geen beheerder maar heeft je team wel behoefte aan een nieuwe workflow, trek je teamlead of beheerder aan de mouw. Onder het tandwiel linksonder vind je 'workflows' in het menu. Op de bijbehorende pagina klik op je de bekende groene knop 'toevoegen' rechts bovenin je scherm.

Na het toevoegen van een titel voeg je de nodige taken één voor één toe. Kies een datum voor het inplannen, dat is het aantal dagen voor de publicatiedatum van de communicatie. Wijs een verantwoordelijke toe, dan kan een persoon, of een rol zijn. En zet er eventueel een beschrijving bij. Als laatste sla je je workflow op. Gefeliciteerd! De workflow is klaar om te gebruiken.

Workflows gebruiken

Bij het aanmaken van een communicatie kan je de workflow vervolgens gebruiken. In het invulscherm ga je naar het kopje taken. In plaats van het los toevoegen van iedere taak, selecteer je nu rechts in het scherm de juiste workflow.

Bij het aanmaken van een workflow heb je alle taken een deadline en een verantwoordelijke gegeven. Maar wat als er een keer iets tussenkomt waardoor deze niet meer klopt? In een aangemaakte communicatie kan je de losse taken in een workflow nog altijd wijzigen. Moet dus toch een collega een taak overnemen of moet jou taak van woensdag even naar donderdag? Pas deze info gerust aan, dit heeft geen effect op de workflow als je hem weer gebruikt.

Meer weten over taken? Lees ons artikel.