Hoe voeg ik richtlijnen toe?

In de Contentkalender heb je alle mogelijkheid om richtlijnen voor je content toe te voegen. Richtlijnen voeg je toe in de strategieweergave.
  • Voor je begint: om je strategie te wijzigen moet je minimaal beheerdersrechten hebben. Iedereen die communicaties kan bewerken, kan ook het richtlijnen-scherm zien.

Alle richtlijnen voor het maken van content horen bij je contentstrategie. Je strategie vind je in de linkerbalk bij het vlaggetje. De strategie is voor elke gebruiker inzichtelijk. Zo zorg je dat je consistent communiceert.

Tone-of-voice toevoegen

Een tone-of-voice is een manier van praten die past bij je organisatie. Het zorgt ook voor herkenning bij je doelgroep. Heb je een duidelijke tone-of-voice en wil je die opslaan in de Contentkalender? Dat kan onder het kopje 'Tone-of-voice' bij je contentstrategie.

Stijlregels toevoegen

Specifieke stijlregels horen bij je strategische elementen. Communiceer je via print altijd met 'u'? En op Facebook lekker informeel? Leg het vast. Bewerk je elementen bij 'Mediakanalen' en voeg extra informatie met stijlregels toe.

Richtlijnen terugvinden

Bij het schrijven van je content wil je deze richtlijnen terugvinden. In de Contentkalender kan dit met een paar muisklikken. Hoe?

• Klik op een communicatie, dan schuift er een paneel uit.
  • Klik linksboven op 'Aanpassen' en ga naar 'Content'.
  • Klik rechtsonder op 'Richtlijnen'.
  • Het richtlijnen-scherm opent naast je communicatie.